Δημιουργία ηλεκτρονικής διατροφικής ετικέτας οίνου (e-label) εναρμονισμένης με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EU 2117/2021

  • Διενέργεια χημικής ανάλυσης του προϊόντος για υπολογισμό του ενεργειακού και διατροφικού περιεχόμενου του οίνου (Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL)
  • Δημιουργία της διατροφικής δήλωσης
  • Δημιουργία της λίστας συστατικών
  • Δημοσίευση της ηλεκτρονικής διατροφικής ετικέτας οίνου στο διαδίκτυο, προσβάσιμη στους καταναλωτές για απεριόριστο χρονικό διάστημα χωρίς επιπλέον ετήσιες χρεώσεις
  • Μετάφραση σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε
  • Δημιουργία κωδικού QR (QR-CODE) για εκτύπωση στην φυσική ετικέτα
  • Συμμόρφωση με τον κανόνα ώστε να μην παραβιάζονται οι απαιτήσεις σχετικά α) με την εμφάνιση πληροφοριών πωλήσεων ή μάρκετινγκ ή β) την παρακολούθηση των δεδομένων των χρηστών.

Απαιτήσεις για την ετικέτα του κρασιού της ΕΕ

  • Όλοι οι οίνοι που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι έχουν παραχθεί και επισημανθεί μετά από τις 8 Δεκεμβρίου 2023, θα είναι νομικά υποχρεωμένοι να παρέχουν στους καταναλωτές πληροφορίες για τις αλλεργίες, την ενέργεια, τα συστατικά και τη διατροφή στις ετικέτες τους.
  • Οι πληροφορίες δυσανεξίας, αλλεργίας και ενέργειας πρέπει να εκτυπώνονται απευθείας στη φυσική ετικέτα του κρασιού. Οι πληροφορίες για τα συστατικά και τη διατροφή μπορούν να παρέχονται ηλεκτρονικά μέσω ενός κωδικού QR.
  • Ο κωδικός QR δεν μπορεί να κατευθύνει τον καταναλωτή σε ιστοσελίδα με πληροφορίες μάρκετινγκ ή πωλήσεων ή σε ιστοσελίδα που επιτρέπει την παρακολούθηση των χρηστών.

Υποσημείωση

  1. Θα εχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε την λίστα των συστατικών για κάθε οίνο μέσα από την αυτόματη πλατφόρμα wine-elabels.eu ↩︎
  2. Η ετικέτα θα παραμείνει online για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί ο παραγωγός (απεριόριστο) χωρίς επιπλέον ετήσιες χρεώσεις ↩︎

Σχετικά: