Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Η τεχνική της οσφρητικής εκτίμησης του κρασιού και τα χαρακτηριστικά της μύτης του κρασιού που αναζητούμε
Σερβίροντας το κρασί στο ένα τρίτο περίπου της χωρητικότητας του ποτηριού, ένα αέριο στρώμα σχηματίζεται…
Η οξύτητα και η σημασία της στο κρασί
Η Οξύτητα είναι το στοιχείο που μας δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας, του σφρίγους και…
Κρητικός Μαρουβάς, μια πολύ παλιά παράδοση
Υπήρξε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που ο κάθε οινόφιλος καταναλωτής που σεβόταν τον εαυτό…
ΣΑΝΓΚΡΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ & ΦΡΟΥΤΑ
Η sangria (προφέρεται «σανγρία» και ελληνιστί «σανγκρία») είναι ένα δροσερό ισπανικό κοκτέιλ φρούτων με κρασί….
Ο Άγιος Τρύφων, προστάτης των αμπελουργών – Η ευχή για τους αμπελώνες και τα χωράφια
Ο Άγιος Τρύφων, τη μνήμη του οποίου η Εκκλησία τιμά στις 1 Φεβρουαρίου, είναι ιδιαίτερα…
Σχηματισμός θειώδη ανυδρίτη από τις ζύμες
Ορισμένα είδη ζυμών κατά τη διάρκεια της ζύμωσης με τη δράση τους προκαλούν την παραγωγή…
Απομυθοποιώντας το Χύμα κρασί
Του Γιάννη Καρακάση Μύθος: Ο ασκός (το λεγόμενο πιο κομψά bag in a box) και το…
Οδηγιες & συμβουλες οινοποιησης για αρχαριους
Καθορισμός των ειδικών όρων για τη λειτουργία των εμφιαλωτηρίων των αμπελοοινικών προϊόντων
Υπουργική Απόφαση 5042/116548/2015 – ΦΕΚ 2323/Β/27-10-2015 Άρθρο 1ΣκοπόςΜε την παρούσα απόφαση καθορίζονται οι ειδικοί όροι…
Έκθεση Οινόραμα: 11 με 13 Μαρτίου 2017 στο Ζάππειο Μέγαρο
Ένας κλάδος που δείχνει να αντιστέκεται στην κρίση είναι το κρασί. Νέοι χώροι εστίασης (στους…