
Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές γίνεται με το…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Διαβάστε σχετικά με το κρασί…
Σημαντικά οφέλη για την υγεία έχει η κατανάλωση μέτριας ποσότητας κρασιού τις βραδυνές ώρες
Εάν απολαμβάνετε και εσείς ένα-δύο ποτηράκια κρασί όταν χαλαρώνετε το βράδυ στον καναπέ σας, σας…
Ταξινόµηση οινοποιήσιµων ποικιλιών αµπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας
Ταξινόµηση οινοποιήσιµων ποικιλιών αµπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας by Αντώνης Δ. Μυλωνάς
Φυτευση ελληνικων ποικιλιων αμπελου χωρις γεωγραφικο περιορισμο μελετα το ΥπΑΑΤ
«Οι ελληνικές ποικιλίες αμπέλου που περιλαμβάνονται στον Πίνακα Ταξινόμησης ως συνιστώμενες, κατατάσσονται ως επιτρεπόμενες σε…
Ετικέτα, η ταυτότητα των κρασιών
Χωρίς να είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, το κρασί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το…
Η μικρή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει καλό στην υγεία
Μια ακόμη επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα τη μέρα…
Σε ιστορικό χαμηλό η ελληνική παραγωγή οίνου το 2015 – 2016
Την πρώτη εκτίμηση της ελληνικής οινοπαραγωγής για την περίοδο 2015/2016, απέστειλε το τμήμα οίνου του…
Η οξύτητα και η σημασία της στο κρασί
Η Οξύτητα είναι το στοιχείο που μας δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας, του σφρίγους και…
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την ελιά και το κρασί
Για την ευρωπαϊκή αγροτική οικονομία οι προγνώσεις είναι μάλλον δυσοίωνες: μέχρι τα τέλη του αιώνα…
Το γιγαρτέλαιο ή σταφυλέλαιο
Το γιγαρτέλαιο ή σταφυλέλαιο είναι το έλαιο από τα κουκούτσια των σταφυλιών και παράγεται με…