Δημιουργία ηλεκτρονικής ετικέτας (e-label) εναρμονισμένης με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EU 2117/2021

 • Διενέργεια χημικής ανάλυσης του προϊόντος για υπολογισμό του ενεργειακού και διατροφικού περιεχόμενου του οίνου (Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL)
 • Δημιουργία της διατροφικής δήλωσης
 • Δημιουργία της λίστας συστατικών
 • Δημοσίευση της ηλεκτρονικής ετικέτας στο διαδίκτυο, προσβάσιμη στους καταναλωτές για απεριόριστο χρονικό διάστημα χωρίς επιπλέον ετήσιες χρεώσεις
 • Μετάφραση σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε
 • Δημιουργία κωδικού QR (QR-CODE) για εκτύπωση στην φυσική ετικέτα
 • Συμμόρφωση με τον κανόνα ώστε να μην παραβιάζονται οι απαιτήσεις σχετικά α) με την εμφάνιση πληροφοριών πωλήσεων ή μάρκετινγκ ή β) την παρακολούθηση των δεδομένων των χρηστών.

Τιμή ανά δείγμα  (προ ΦΠΑ 24 %)
Υπηρεσία : ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΟΙΝΟΥΚόστος ανά ετικέτα
(1 έως 3 ετικέτες)
 Κόστος ανά ετικέτα
(4+ ετικέτες)
Χημική ανάλυση του οίνου (Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Ολικό Θειώδες, Στερεό Υπόλειμμα, Πολυόλες, Ανάγοντα σάκχαρα)

Ενεργειακό – διατροφικό περιεχόμενο: Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL)
25 €120 €2
Δημιουργία της διατροφικής δήλωσης

Λίστα συστατικών3

Δημοσίευση της ηλεκτρονικής ετικέτας & παροχή QR-CODE4
15 €10 €
Συνολικό κόστος (άνευ ΦΠΑ)40 €30 €
Μεθοδολογία  – Αυτόματος Αναλυτής FTIR, Ιωδιομετρία, AOAC OFF. METHOD

Διαδικασία: Αποστείλετε την φιάλη προς διενέργεια της χημικής ανάλυσης, συμπληρώνετε παράλληλα ένα απλό ερωτηματολόγιο που θα σας δοθεί (για τα στοιχεία του οίνου & του παραγωγού), ελέγχετε τα αποτελέσματα και την ηλεκτρονική ετικέτα, δημοσίευση από εμάς και παροχή QR-CODE για εκτύπωσή του στην φυσική ετικέτα.
Απαιτούμενος Όγκος – 1 φιάλη οίνου
Χρόνος Επίδοσης Αποτελεσμάτων – 48 ώρες

Απαιτήσεις για την ετικέτα του κρασιού της ΕΕ

 • Όλοι οι οίνοι που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι έχουν παραχθεί και επισημανθεί μετά από τις 8 Δεκεμβρίου 2023, θα είναι νομικά υποχρεωμένοι να παρέχουν στους καταναλωτές πληροφορίες για τις αλλεργίες, την ενέργεια, τα συστατικά και τη διατροφή στις ετικέτες τους.
 • Οι πληροφορίες δυσανεξίας, αλλεργίας και ενέργειας πρέπει να εκτυπώνονται απευθείας στη φυσική ετικέτα του κρασιού. Οι πληροφορίες για τα συστατικά και τη διατροφή μπορούν να παρέχονται ηλεκτρονικά μέσω ενός κωδικού QR.
 • Ο κωδικός QR δεν μπορεί να κατευθύνει τον καταναλωτή σε ιστοσελίδα με πληροφορίες μάρκετινγκ ή πωλήσεων ή σε ιστοσελίδα που επιτρέπει την παρακολούθηση των χρηστών.

Υποσημείωση

 1. Το κόστος των χημικών αναλύσεων δεν χρεώνεται σε συνεργαζόμενα οινοποιεία που έχουν ήδη προβεί σε χημική ανάλυση του οίνου από το εργαστήριό μας ↩︎
 2. -”- ↩︎
 3. Θα σας αποσταλλεί ηλεκτρονικά για να συμπληρώσετε μια απλή φόρμα / ερωτηματολόγιο για τα στοιχεία του παραγωγού και του οίνου ↩︎
 4. Η ετικέτα θα παραμείνει online για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί ο παραγωγός (απεριόριστο) χωρίς επιπλέον ετήσιες χρεώσεις ↩︎