Πακέτα αναλύσεων


 

Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς

 

Υπηρεσίες οινολόγου

Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας των οινοποιείων από την οινοποίηση έως και την εμφιάλωση.

Οι προσφερόμενες υπηρεσιών περιλαμβάνουν:

  • Πρωτόκολλα-σχεδιασμός οινοποίησης, προτάσεις χρήσης οινολογικών υλικών (ζυμομύκητες, βακτήρια, βοηθητικά αλκοολικής ζύμωσης, υλικά κατεργασίας-σταθεροποίησης).
  • Ενόργανος και οργανοληπτικός έλεγχος της αλκοολικής ζύμωσης από την έναρξη μέχρι και τέλος της. Προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων.
  • Παρακολούθηση των διεργασιών ωρίμανσης, σταθεροποίησης και παλαίωσης του οίνου.
  • Υπηρεσίες δημιουργίας αναμίξεων (χαρμάνια/blends) & αξιολόγησης τελικών προϊόντων.
  • Προεμφιαλωτικός έλεγχος οίνων.
  • Αρχείο εργαστηριακών εξετάσεων (πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων)

Επίσης προσφέρουμε, κατά βούληση του πελάτη και χωρίς συμβουλευτική, πακέτα χημικών αναλύσεων σε οίνους, γλεύκη και γλεύκη υπό ζύμωση για τον έλεγχο της πορείας της οινοποίησης αλλά και της παλαίωσης του οίνου.

Ακολουθούν οι επιλογές χημικών – οινολογικών αναλύσεων:

 

ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΛΑΧ.
ΑΠΑΙΤ.
ΟΓΚΟΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ (*)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ (FTIR) Baume/Ειδ. Βάρος, Δυναμ. Αλκοολικός Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολικά Σάκχαρα, pH, Ολική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ), Δείκτες ωριμότητας 200 mL

 

ή

750 γρ. σταφύλια

12-24 ώρες
ΒΑΣΙΚΟ
ΓΛΕΥΚΟΥΣ
(FTIR) Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, pH, Ολ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα 200 mL 12-24 ώρες
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ
ΓΛΕΥΚΟΥΣ
(FTIR) Baume, Αιθανόλη, Δυναμ. Αλκοολικός Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολικά Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ) 200 mL 12-24 ώρες
ΒΑΣΙΚΟ
ΟΙΝΟΥ
(FTIR) Ειδικό Βάρος Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα 200 mL 12-24 ώρες
ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΝΟΥ
& ΘΕΙΩΔΗ
(FTIR + Ιωδιομετρία) Ειδικό Βάρος Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα, Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες 200 mL 12-24 ώρες
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ
ΟΙΝΟΥ
(FTIR) Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ 200 mL 12-24 ώρες
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΝΟΥ
& ΘΕΙΩΔΗ
(FTIR + Ιωδιομετρία) Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ, Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες 200 mL 12-24 ώρες
ΘΕΙΩΔΗ (Ιωδιομετρία)  Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες 200 mL 12-24 ώρες
ΕΛΕΓΧΟΣ
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
(OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, Αιθανόλη, pH, Πτητική Οξύτητα, Συμβουλευτική Θείωσης 200 mL 12-24 ώρες
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ 200 mL 12-24 ώρες
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
(OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό όξύ, Γλυκονικό όξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος, Γευσιγνωστική σημείωση 500 mL 24- 48 ώρες
ΠΡΟΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΟΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ
(OIV Method + FTIR) Έλεγχος Πρωτεϊνικής Σταθεροποίησης, Έλεγχος Τρυγικής Σταθερότητας, Έλεγχοι Οξειδωτικής Σταθερότητας (PINKING/BROWNING), Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Μηλικό Οξύ,  Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος 750 mL 72-96 ώρες
ΔΟΚΙΜΗ ΚΟΛΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Τεστ Μπετονίτη (4 Δοσολογίες) 750 mL 24-48 ώρες
ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
(UV-Vis) Έλεγχος Οξειδωτικής Σταθερότητας (PINKING/BROWNING) 500 mL 72-96 ώρες
ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΗ
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
(Τεστ Θέρμανσης) Έλεγχος Πρωτεϊνικής σταθεροποίησης 200 mL 12-24 ώρες
ΤΡΥΓΙΚΗ
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
 (Τεστ Ψύξης) Έλεγχος Τρυγικής σταθεροποίησης 500 mL 72-96 ώρες
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΖΗΜΑΤΟΣ Μικροσκοπική – Φυσικοχημική εξέταση 750 mL 24-48 ώρες
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ (OIV Method + FTIR) Ενεργειακό – διατροφικό περιεχόμενο: Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL) 200 mL 12-24 ώρες
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ EU 2117/2021 Χημική ανάλυση του οίνου (Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Ολικό Θειώδες, Στερεό Υπόλειμμα, Ανάγοντα σάκχαρα)

 

Ενεργειακό – διατροφικό περιεχόμενο: Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL)

Δημιουργία της διατροφικής δήλωσης

Λίστα συστατικών

Δημοσίευση της ηλεκτρονικής ετικέτας & παροχή QR-CODE

1 φιάλη 750 ml 48 ώρες
* Χρόνος επίδοσης από την ωρα παραλαβής δειγμάτων στην έδρα μας

 

 

Κατεβάστε ΕΔΩ και συμπληρώστε το φύλλο παραγγελίας χημικών αναλύσεων που θα πρέπει να συνοδεύει τα δείγματά σας

 

 

Αναλύσεις για ερασιτέχνες οινοποιούς

Κατά την παρασκευή του οίνου είναι απαραίτητο να γίνονται δύο σειρές χημικών αναλύσεων :

Η 1η σειρά χημ. αναλύσεων είναι προτιμότερο να γίνεται αμέσως μετά την έκθλιψη των στεμφύλων και την παραλαβή ολόκληρης της ποσότητας του μούστου. Σε αυτήν γίνεται προσδιορισμός των εξής παραμέτρων:

  • Βaume, 
  • Δυναμικός Αλκοολικός Τίτλος, 
  • Ολική Οξύτητα, 
  • Τρυγικό Οξύ,
  • pH, 
  • Σίδηρος (Fe)
  • Συμβουλευτική & Παροχή οινολογικών ουσιών
  • EΧΤRΑ επιλογή εφόσον μας ζητηθεί, έλεγχος ολικού θειώδους (Total SO2) με επιπλέον κόστος 5 ευρώ ανά δείγμα)

(Η απαιτούμενη ποσότητα δείγματος για την πραγματοποίηση των αναλύσεων αυτών είναι 500 ml



Η 2η σειρά χημ. αναλύσεων γίνεται αμέσως μετά το τέλος της ζύμωσης.  Σε αυτήν, αφού ξαναφέρετε νέο δείγμα, γίνεται προσδιορισμός των εξής παραμέτρων:

  • Ειδικό βάρος,
  • Αλκοολικός Τίτλος, 
  • Ολική Οξύτητα, 
  • Τρυγικό Οξύ,
  • pH, 
  • Πτητική οξύτητα,
  • Γλυκονικό Οξύ,
  • Ελεύθερο θειώδες SO2, 
  • Ολικό θειώδες SO2, 
  • Σίδηρος (Fe)
  • Συμβουλευτική & Παροχή οινολογικών ουσιών

(Η απαιτούμενη ποσότητα δείγματος για την πραγματοποίηση των αναλύσεων αυτών είναι 500 ml)

 

Κόστος αναλύσεων για ερασιτεχνική/χωρική οινοποίηση



Το κόστος για όλες τις απαιτούμενες χημικές αναλύσεις, την συμβουλευτική και  τις οινολογικές ουσίες που θα σας δοθούν καθορίζεται από την ποσότητα του οίνου/γλεύκους που θα οινοποιήσετε.

Αναλυτικότερα

Το βασικό κόστος των δυο χημικών αναλύσεων (πριν και μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης) έως και το σφράγισμα (δυο χημικές αναλύσεις) είναι 19 ευρώ. (κόστος χημικών αναλύσεων).

Επιπλέον, το κόστος για τις οινολογικές ουσίες που θα χρειαστούν (για ερασιτεχνική οινοποίηση) και την συμβουλευτική είναι 8 λεπτά ανά λίτρο.

Ενδεικτικά για ένα δοχείο όγκου 200 λίτρων η τιμή συνολικά για όλα θα είναι 35 ευρώ.(Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής εάν το δείγμα σταλεί μέσω courier). Για άνω των δυο δειγμάτων υπάρχει έκπτωση 20%.

Επικοινωνείστε μαζί μας για να σας δώσουμε το ακριβές κόστος για την περίπτωσή σας.

Πριν την εμφιάλωση προαιρετικά και με κόστος 15 ευρώ γίνεται 3η ανάλυση κατά την οποία ελέγχουμε

  • pH, 
  • Ολική οξύτητα,
  • Πτητική οξύτητα, 
  • Eλεύθερο Θειώδες (Free SO2), 
  • Ολικό Θειώδες (Total SO2),
  • Έλεγχος σταθεροποίησης, 
  • Συμβουλευτική & Παροχή οινολογικών ουσιών

(Επιπλέον από τις χημικές αναλύσεις σας παρέχουμε τις οινολογικές ουσίες που τυχόν θα χρειαστείτε καθώς και συμβουλές για να φτιάξετε το κρασί της προτίμησής σας.)


Οι επιτρεπόμενες από την νομοθεσία οινολογικές ουσίες που σας δίνονται από το εργαστήριο είναι υπολογισμένες βάση των μετρήσεων του δείγματος και βάση των κιλών που μας δηλώσατε.

 

Αγορά υπηρεσιών online

Προτεινόμενα προϊόντα