Σημαντικά οφέλη για την υγεία έχει η κατανάλωση μέτριας ποσότητας κρασιού τις βραδυνές ώρες

Εάν απολαμβάνετε και εσείς ένα-δύο ποτηράκια κρασί όταν χαλαρώνετε το βράδυ στον καναπέ σας, σας έχουμε ευχάριστα νέα! Οι ειδικοί επικροτούν τη συνήθεια αυτή και μάλιστα προτείνουν και σε όσους δεν πίνουν το βράδυ να αρχίσουν να το κάνουν!

Δύο νέες επιστημονικές μελέτες, μία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και μία από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση μέτριας ποσότητας κρασιού, τις βραδινές ώρες συγκεκριμένα, έχει σημαντικά οφέλη.

Η σημαντική περιεκτικότητα του κρασιού –κυρίως του κόκκινου– σε ρεσβερατρόλη, μια πολυφαινόλη που φημίζεται για τη θετική της επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, συνδέεται με την ευκολότερη απώλεια των περιττών κιλών. Συγκεκριμένα, η ρεσβερατρόλη βοηθά ώστε το «κακό» λευκό λίπος, το οποίο αποτελεί αποθήκη ενέργειας (θερμίδων) στο σώμα, να μετατρέπεται σε μπεζ λίπος, το οποίο μαζί με το καφέ λίπος θεωρούνται «καλά», καθώς προωθούν την καύση θερμίδων. Η διαπίστωση αυτή προέκυψε από την έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η μελέτη του Χάρβαρντ αφορούσε σε 20.000 γυναίκες και κάλυπτε διάστημα 13 ετών. Αναλύοντας τα στοιχεία όσον αφορά την κατανάλωση κρασιού, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες έπιναν δύο ποτήρια κρασί την ημέρα ήταν 70% λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποδειχθεί επίσης ότι η ρεσβερατρόλη καταστέλλει το αίσθημα της πείνας, οπότε καλύτερα να πίνετε το κρασί από το απόγευμα και μετά, ώστε να αποφύγετε τις θερμιδοφόρες βραδινές επιδρομές στο ψυγείο!

Εκτός από το κόκκινο κρασί, άλλες καλές πηγές ρεσβερατρόλης είναι οι φράουλες και τα μύρτιλα (μπλούμπερι).

Πηγή: http://www.onmed.gr