Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Προτεινόμενα προϊόντα
Η μέτρια κατανάλωση κρασιού ωφελεί τα νεφρά
Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που κατανάλωναν λιγότερο από 1 ποτήρι κρασί την ημέρα είχαν…
Ο Άγιος Τρύφων, προστάτης των αμπελουργών – Η ευχή για τους αμπελώνες και τα χωράφια
Ο Άγιος Τρύφων, τη μνήμη του οποίου η Εκκλησία τιμά στις 1 Φεβρουαρίου, είναι ιδιαίτερα…
Το κρασί – ιστορική αναδρομή
Το κρασί είναι οινοπνευματώδες ποτό, προϊόν ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού τους (μούστος). Ποτά…
Το αλκοόλ προστατεύει από την κατάθλιψη
Παρότι το αλκοόλ θεωρείται πως έχει καταθλιπτικές ιδιότητες, μια νέα μελέτη δείχνει πως όσοι το…
Έρευνα Αναφέρει ότι οι Ετικέτες Κρασιού Μπορεί να Επηρεάζουν τα Γούστα των Οινόφιλων
Όταν αγοράζουν κρασί, πολλοί άνθρωποι βασίζονται στην ετικέτα για να τους βοηθήσει να κάνουν την…
Αρώματα κρασιού και μπουκέτο: Ποια είναι η διαφορά;
Κάθε οινόφιλος έχει ακούσει να μιλάνε για μπουκέτο κρασιού και αρώματα κρασιού. Υπάρχει διαφορά μεταξύ…
Οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες αμπέλου – σταφυλιών
Ο ελληνικός αμπελώνας αποτελείται κυρίως από γηγενείς ποικιλίες άλλοτε αυτόριζες και άλλοτε εμβολιασμένες με αντιφυλλοξηρικά…
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΆΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ*]
Δυο φωτογραφίες από τον τρύγο και τα πατητήρια της Κερατέας. Είναι του Τσεχοσλοβάκου φωτογράφου Jan…
Σχηματισμός θειώδη ανυδρίτη από τις ζύμες
Ορισμένα είδη ζυμών κατά τη διάρκεια της ζύμωσης με τη δράση τους προκαλούν την παραγωγή…
Αποτελέσματα 17ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ1 Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη 2011 Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσα Ερυθρός…