Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Επαγγελματική Οινοποίηση
Ένα παραμύθι για το κρασί
Μια φορά κι έναν καιρό, ο θεός Διόνυσος φιλοξενήθηκε από το βασιλιά της Αιτωλίας, Οινέα….
Οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες αμπέλου – σταφυλιών
Ο ελληνικός αμπελώνας αποτελείται κυρίως από γηγενείς ποικιλίες άλλοτε αυτόριζες και άλλοτε εμβολιασμένες με αντιφυλλοξηρικά…
Η τεχνική της οσφρητικής εκτίμησης του κρασιού και τα χαρακτηριστικά της μύτης του κρασιού που αναζητούμε
Σερβίροντας το κρασί στο ένα τρίτο περίπου της χωρητικότητας του ποτηριού, ένα αέριο στρώμα σχηματίζεται…
Ο Άγιος Τρύφων, προστάτης των αμπελουργών – Η ευχή για τους αμπελώνες και τα χωράφια
Ο Άγιος Τρύφων, τη μνήμη του οποίου η Εκκλησία τιμά στις 1 Φεβρουαρίου, είναι ιδιαίτερα…
Θειώδης ανυδρίτης
«Η φυσιολογική κατάληξη κάθε κρασιού είναι να γίνει ξίδι». Το απόφθεγμα αυτό είναι γραμμένο στην…
Τρύγος σταφυλιών στ’αμπέλια στα Μεσόγεια Αττικής
«Είνε κάμποσες ημέρες τώρα που η Αθήνα είνε ανασκουμπωμένη με τη φούρια μεγάλων προετοιμασιών. Θα…
Εκπνέει η ισχύς των δικαιωμάτων φύτευσης στις 31.12.2015. Οι δυνατότητες που προβλέπονται από σήμερα έως το 2020
Όπως ήταν αναμενόμενο εξεδόθη η υπουργική απόφαση (για το ΦΕΚ 1995/15.9.15 πατήστε ΕΔΩ) η οποία…
Η μικρή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει καλό στην υγεία
Μια ακόμη επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα τη μέρα…
Στα πολλά οφέλη του κόκκινου κρασιού, από τη μακροζωία μέχρι τη γερή καρδιά, προστίθεται ακόμη ένα, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.
Μέτρια κατανάλωση του ποτού επιβραδύνει ή αποτρέπει την εξέλιξη του καταρράκτη κι έτσι μειώνει τις…
ΣΑΝΓΚΡΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ & ΦΡΟΥΤΑ
Η sangria (προφέρεται «σανγρία» και ελληνιστί «σανγκρία») είναι ένα δροσερό ισπανικό κοκτέιλ φρούτων με κρασί….