Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Συνδυασμός Φαγητού & Κρασιού. Εξηγώντας τους βασικούς κανόνες. Ποιοι οι Ιδανικοί συνδυασμοί
Ο συνδυασμός φαγητού και κρασιού αποτελεί ένα σύνθετο θέμα που εμπεριέχει και το θέμα του…
ΣΑΝΓΚΡΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ & ΦΡΟΥΤΑ
Η sangria (προφέρεται «σανγρία» και ελληνιστί «σανγκρία») είναι ένα δροσερό ισπανικό κοκτέιλ φρούτων με κρασί….
Χημική Ορολογία των αρωματικών συστατικών του οίνου
Μεθανόλη= άρωμα ορισμένων μήλωνΑιθανόλη= το γνωστό άρωμα της αλκοόλης που και αυτή θυμίζει ορισμένες ποικιλίες…
Οι κατηγορίες των Ελληνικών οίνων, Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης και προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (Νομοθεσία Οίνων)
Η ελληνική και ευρωπαική νομοθεσία για τους οίνους,, πρακτικές, όροι και σήμανση. Με το βασικό…
Ετικέτα, η ταυτότητα των κρασιών
Χωρίς να είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, το κρασί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής…
Τα κυριότερα οργανικά οξέα στο κρασί (τρυγικό, μηλικό, κιτρικό, οξικό, ηλεκτρικό, γαλακτικό)
Τα οργανικά οξέα έχουν σημαντική συνεισφορά στη σύνθεση, την σταθερότητα και τις οργανοληπτικές ιδιότητες των…
Μία νέα έρευνα «αποθεώνει» το κόκκινο κρασί
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Nutrition βρήκε πως υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σχέση…
Ο τρυγος στα Μεσογεια μιας αλλης εποχης, με τους πατηταδες, τις στροφυλιες και τις σουστες με τα κοφινια
Το συνεταιριστικό οινοποιείο (παρακράτημα) του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Κερατέας τη δεκαετία 1950 «Λίγες ημέρες πριν από…
Κατανάλωση μέτριας ποσότητας κρασιού, ειδικά τις βραδινές ώρες έχει σημαντικά οφέλη
Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι όταν όλα γίνονται όλα με μέτρο, όλα επιτρέπονται! Σύμφωνα…
Εκπνέει η ισχύς των δικαιωμάτων φύτευσης στις 31.12.2015. Οι δυνατότητες που προβλέπονται από σήμερα έως το 2020
Όπως ήταν αναμενόμενο εξεδόθη η υπουργική απόφαση (για το ΦΕΚ 1995/15.9.15 πατήστε ΕΔΩ) η οποία…