Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Γιατί πρέπει να πίνετε κρασί μαζί με το φαγητό
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο-αναλυτή Βιστατιστικής δρα Χάο Μα του Πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας…
Τα αρώματα των κρασιών. Οι κατηγορίες των αρωμάτων
Όταν ένας γευσιγνώστης έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με ένα ποτήρι κρασί, συνηθίζεται να…
Ένα παραμύθι για το κρασί
Μια φορά κι έναν καιρό, ο θεός Διόνυσος φιλοξενήθηκε από το βασιλιά της Αιτωλίας, Οινέα….
Με διατροφική επισήμανση η ετικέτα στα κρασιά και κωδικό QR για τα συστατικά στο διαδίκτυο από το 2024
Οι επαγγελματίες του τομέα οίνου πρέπει να προβλέψουν νέες ετικέτες και πλατφόρμες στο διαδίκτυο που…
Η βρετανική εταιρεία Frugalpac λάνσαρε προσφάτως ένα νέο μπουκάλι για κρασί κατασκευασμένο κυρίως από ανακυκλωμένο χαρτί.
Η συσκευασία των 750ml είναι «κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο χαρτόνι, σε ποσοστό 94% και εσωτερικά καλύπτεται από…
Χημική Ορολογία των αρωματικών συστατικών του οίνου
Μεθανόλη= άρωμα ορισμένων μήλωνΑιθανόλη= το γνωστό άρωμα της αλκοόλης που και αυτή θυμίζει ορισμένες ποικιλίες…
Έρευνα Αναφέρει ότι οι Ετικέτες Κρασιού Μπορεί να Επηρεάζουν τα Γούστα των Οινόφιλων
Όταν αγοράζουν κρασί, πολλοί άνθρωποι βασίζονται στην ετικέτα για να τους βοηθήσει να κάνουν την…
Ποιες χώρες καταναλώνουν το περισσότερο κρασί
Η βρετανική Telegraph χαρτογράφησε τις χώρες που απολαμβάνουν περισσότερο το κρασί και μια και μόνο…
Φτιάχνοντας σπιτικό κρασί, χρήσιμες πληροφορίες για ερασιτέχνες οινοπαραγωγούς. Η διαδικασία και τα στάδια οινοποίησης
Τα βασικά βήματα για την παραγωγή σπιτικού κρασιού είναι τα ακόλουθα: Τρύγος: Η συγκομιδή των…
Ο μηχανισμός της αλκοολικής ζύμωσης
(Σχήμα 1) Ο χυμός των ώριμων σταφύλιών είναι πλούσιος σε γλυκόζη (από 150 έως 250g/l)η…