
Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές γίνεται με το…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Προτεινόμενα προϊόντα
Διαβάστε σχετικά με το κρασί…
Η ποικιλία σταφυλιού Σαββατιανό και τα χαρακτηριστικά της
Το σαββατιανό είναι μια ελληνική ποικιλία σταφυλιού που παράγεται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και…
Ποιες χώρες καταναλώνουν το περισσότερο κρασί
Η βρετανική Telegraph χαρτογράφησε τις χώρες που απολαμβάνουν περισσότερο το κρασί και μια και μόνο…
Η αξία του κρασιού ως τρόφιμο και ως γιατρικό
Λειτούργησε στην Ελλάδα καταλυτικά για χιλιετίες, αποτελώντας έναν διατροφικό πυλώνα. Ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους,…
Το κρασί – ιστορική αναδρομή
Το κρασί είναι οινοπνευματώδες ποτό, προϊόν ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού τους (μούστος). Ποτά…
Ποικιλίες Σταφυλιών
ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣΑΣΥΡΤΙΚΟΠολυδυναμική ποικιλία από τις πιο αξιόλογες της Μεσογείου. Λίκνο της η Σαντορίνη. Δίνει…
Εκπνέει η ισχύς των δικαιωμάτων φύτευσης στις 31.12.2015. Οι δυνατότητες που προβλέπονται από σήμερα έως το 2020
Όπως ήταν αναμενόμενο εξεδόθη η υπουργική απόφαση (για το ΦΕΚ 1995/15.9.15 πατήστε ΕΔΩ) η οποία…
Έρευνα Αναφέρει ότι οι Ετικέτες Κρασιού Μπορεί να Επηρεάζουν τα Γούστα των Οινόφιλων
Όταν αγοράζουν κρασί, πολλοί άνθρωποι βασίζονται στην ετικέτα για να τους βοηθήσει να κάνουν την…
Η σηµασία της µηλογαλακτικής ζύµωσης στους οίνους.
Ως µηλογαλακτική ζύµωση θεωρείται η µετατροπή του L-µηλικού οξέος προς L- γαλακτικό οξύ και διοξείδιο…
Η τεχνική της οσφρητικής εκτίμησης του κρασιού και τα χαρακτηριστικά της μύτης του κρασιού που αναζητούμε
Σερβίροντας το κρασί στο ένα τρίτο περίπου της χωρητικότητας του ποτηριού, ένα αέριο στρώμα σχηματίζεται…
Ο μηχανισμός της αλκοολικής ζύμωσης
(Σχήμα 1) Ο χυμός των ώριμων σταφύλιών είναι πλούσιος σε γλυκόζη (από 150 έως 250g/l)η…