Υπηρεσίες οινολόγου
Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας των οινοποιείων από την οινοποίηση έως και την εμφιάλωση. Οι προσφερόμενες υπηρεσιών περιλαμβάνουν:
- Πρωτόκολλα-σχεδιασμός οινοποίησης, προτάσεις χρήσης οινολογικών υλικών (ζυμομύκητες, βακτήρια, βοηθητικά αλκοολικής ζύμωσης, υλικά κατεργασίας-σταθεροποίησης).
- Ενόργανος και οργανοληπτικός έλεγχος της αλκοολικής ζύμωσης από την έναρξη μέχρι και τέλος της. Προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων.
- Παρακολούθηση των διεργασιών ωρίμανσης, σταθεροποίησης και παλαίωσης του οίνου.
- Υπηρεσίες δημιουργίας αναμίξεων (χαρμάνια/blends) & αξιολόγησης τελικών προϊόντων.
- Προεμφιαλωτικός έλεγχος οίνων.
- Αρχείο εργαστηριακών εξετάσεων (πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων)
Επίσης προσφέρουμε, κατά βούληση του πελάτη και χωρίς συμβουλευτική, πακέτα χημικών αναλύσεων σε οίνους, γλεύκη και γλεύκη υπό ζύμωση για τον έλεγχο της πορείας της οινοποίησης αλλά και της παλαίωσης του οίνου.
Ακολουθούν οι επιλογές χημικών – οινολογικών αναλύσεων:
ΠΑΝΕΛΣ | ΚΩΔΙΚΟΣ | ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ | ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ |
ΒΑΣΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ | ΒΓ-1 | Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, pH, Ολ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα | 200 ml | 12-24 ώρες |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ | ΑΓ-2 | Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολ. Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ) | 200 ml | 12-24 ώρες |
ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΝΟΥ | ΒΟ-3 | Ειδικό Βάρος, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα | 200 ml | 12-24 ώρες |
ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΝΟΥ & ΘΕΙΩΔΗ (ΟΛ.-ΕΛ.-ΜΟΡ.)
(9 παράμετροι OIV Method + FTIR) |
ΒΟ-3+ | Ειδικό Βάρος, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα, Ολικό Θειώδες, Ελεύθερο Θειώδες, Μοριακό Θειώδες | 200 ml | 12-24 ώρες |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΝΟΥ | ΑΟ-4 | Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ | 200 ml | 12-24 ώρες |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΝΟΥ & ΘΕΙΩΔΗ (ΟΛ.-ΕΛ.-ΜΟΡ.)
(17 παράμετροι OIV Method + FTIR) |
ΑΟ-4+ | Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ, Ολικό Θειώδες, Ελεύθερο Θειώδες, Μοριακό Θειώδες | 200 ml | 12-24 ώρες |
ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΙΩΔΟΥΣ/ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ | ΕΘ-5 | Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Πτητική Οξύτητα, Συμβουλευτική Θείωσης | 200 ml | 12-24 ώρες |
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ/ΑΠΟΘΗΚΗ | ΕΣ-6 | Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Συμβουλευτική | 200 ml | 12-24 ώρες |
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ/ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ | ΕΠ-7 | Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό όξύ, Γλυκονικό όξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος, Γευσιγνωστική σημείωση | 500 ml | 12-24 ώρες |
ΠΡΟΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ | ΠΕ-8 | Έλεγχος Πρωτεϊνικής Σταθ., Έλεγχος Τρυγικής Σταθ., Έλεγχοι μελλ. θολωμάτων (PINKING/BROWNING), Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Μηλικό Οξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος | 750 ml | 72 ώρες |
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
(4 παράμετροι – OIV Method + FTIR) |
ΘΑ-9 | Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος, Στερεό Υπόλειμμα, Ενεργειακή Αξία σε kcal/100ml | 200 ml | 12-24 ώρες |
(ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ)
Μεμονωμένες Αναλύσεις
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ | ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ | ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ |
Προσδιορισμός σακχάρων | Baume | FTIR / OIV-MA-AS2-01B |
Ειδικό βάρος | g/ml, SG | FTIR / OIV-MA-AS2-01B |
Αλκοολικός τίτλος/Aιθανόλη & | %vol, g/L | FTIR / OIV-MA-AS312-01B |
Στερεό Υπόλειμμα | g/L | FTIR |
Φρουκτόζη | g/L | FTIR |
Γλυκόζη | g/L | FTIR |
Γλυκόζη + Φρουκτόζη | g/L | FTIR |
Γλυκονικό Οξύ | g/L | FTIR |
Γλυκερόλη | g/L | FTIR |
Γαλακτικό οξύ | g/L | FTIR |
Μηλικό οξύ | g/L | FTIR |
pH (Ενεργός οξύτητα) | κλίμακα pH | FTIR / OIV-MA-AS313-15 |
Ανάγοντα σάκχαρα | g/L | FTIR / OIV-MA-AS311-01A |
Σακχαρόζη | g/L | FTIR |
Τρυγικό οξύ | g/L | FTIR |
Ολική οξύτητα | g/L (εκφρασμένη σε τρυγ. Οξύ) | FTIR / OIV-MA-AS313-01 |
Ολικές Πολυφαινόλες | g/L | FTIR |
Ολικά Σάκχαρα | g/L | FTIR |
Διορθωμένη πτητική οξύτητα | g/L (εκφρασμένη σε οξικό οξύ) | FTIR / OIV-MA-AS313-02 |
Αφομοιώσιμο Άζωτο (ΥΑΝ) | mg/L [N], mg/L [NH3] | FTIR |
Ολικό θειώδες | mg/L | Ripper |
Ελεύθερο θειώδες & Μοριακό θειώδες | mg/L | Ripper |
Σίδηρος | mg/L | Φωτομετρία |
Χαλκός | mg/L | Φωτομετρία |
Θολερότητα | ΝTU | Φωτομετρία |
Προσδιορισμός βέλτιστης τεχνολογικής ωριμότητας | FTIR & OIV Methods | |
Τεστ Μπεντονίτη (5 Δοσολογίες) | Θέρμανση & θολερομετρία σε διαδοχικά τεστ συγκεντρώσεων μικροκλίμακας | |
Έλεγχος πρωτεϊνικής σταθερότητας | Θέρμανση & θολερομετρία | |
Έλεγχος τρυγικής σταθερότητας | Τεστ ψύξης / Ελεγχος Τρυγικών αλάτων | |
Έλεγχος Οξειδωσιμότητας Οίνων (Browning & Pinking test) | Εσωτερική μέθοδος | |
Έλεγχοι μελλοντικών θολωμάτων | ||
Μικροβιολογική εξέταση | ||
Αναλύσεις προσδιορισμού Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων σε οίνο (376 δραστικές ουσίες) | ||
Προσδιορισμός βαρέων μετάλλων σε οίνο (Pb, Cd, Cr, Ni, Co, Αs, Hg) | ||
Ανάλυση για ωχρατοξίνη (Ochratoxin A) – Μέθοδος UPLC-MS-MS |
Κατεβάστε ΕΔΩ και συμπληρώστε το φύλλο παραγγελίας χημικών αναλύσεων που θα πρέπει να συνοδεύει τα δείγματά σας
Αγορές υπηρεσιών online
Προτεινόμενα προϊόντα