Υπηρεσίες οινολόγου
Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας των οινοποιείων από την οινοποίηση έως και την εμφιάλωση.
Οι προσφερόμενες υπηρεσιών περιλαμβάνουν:
- Πρωτόκολλα-σχεδιασμός οινοποίησης, προτάσεις χρήσης οινολογικών υλικών (ζυμομύκητες, βακτήρια, βοηθητικά αλκοολικής ζύμωσης, υλικά κατεργασίας-σταθεροποίησης).
- Ενόργανος και οργανοληπτικός έλεγχος της αλκοολικής ζύμωσης από την έναρξη μέχρι και τέλος της. Προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων.
- Παρακολούθηση των διεργασιών ωρίμανσης, σταθεροποίησης και παλαίωσης του οίνου.
- Υπηρεσίες δημιουργίας αναμίξεων (χαρμάνια/blends) & αξιολόγησης τελικών προϊόντων.
- Προεμφιαλωτικός έλεγχος οίνων.
Επίσης προσφέρουμε, κατά βούληση του πελάτη και χωρίς συμβουλευτική, πακέτα χημικών αναλύσεων σε οίνους, γλεύκη και γλεύκη υπό ζύμωση για τον έλεγχο της πορείας της οινοποίησης αλλά και της παλαίωσης του οίνου.
Ακολουθούν οι επιλογές χημικών – οινολογικών αναλύσεων:
ΠΑΝΕΛΣ | ΚΩΔΙΚΟΣ | ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ | ΤΙΜΗ / ΔΕΙΓΜΑ |
ΒΑΣΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ (7 παράμετροι – FTIR) | ΒΓ-1 | Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, pH, Ολ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα | 200 ml | |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ (15 παράμετροι FTIR) | ΑΓ-2 | Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολ. Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ) | 200 ml | |
ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΝΟΥ (6 παράμετροι FTIR) | ΒΟ-3 | Ειδικό Βάρος, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα | 200 ml | |
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΝΟΥ (14 παράμετροι FTIR) | ΑΟ-4 | Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ | 200 ml | |
ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΙΩΔΟΥΣ/ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (6 παράμετροι OIV Method + FTIR) | ΕΘ-5 | Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Πτητική Οξύτητα, Συμβουλευτική Θείωσης | 200 ml | |
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ/ΑΠΟΘΗΚΗ (8 παράμετροι (OIV Method + FTIR) | ΕΣ-6 | Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Συμβουλευτική | 200 ml | |
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ/ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (12 παράμετροι (OIV Method + FTIR) | ΕΠ-7 | Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό όξύ, Γλυκονικό όξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος, Γευσιγνωστική σημείωση | 500 ml | |
ΠΡΟΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (11 παράμετροι (OIV Method + FTIR) | ΠΕ-8 | Έλεγχος Πρωτεϊνικής Σταθ., Έλεγχος Τρυγικής Σταθ., Έλεγχοι μελλ. θολωμάτων (PINKING/BROWNING), Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Μηλικό Οξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος | 750 ml |
Μεμονωμένες Αναλύσεις
Παράμετρος | Μέθοδος Ανάλυσης |
Τεχνολογική Ωριμότητα Στεμφύλων | OIV Methods + FTIR |
Αφομοιώσιμο Άζωτο (ΥΑΝ) | FTIR / Δείκτης Φορμόλης |
Βαθμοί Baume / Brix | Πυκνομετρία / FTIR |
Πυκνότητα / Ειδικό Βάρος (20 ℃) | Πυκνομετρία / FTIR / OIV-MA-AS2-01B |
Φρουκτόζη | FTIR |
Γλυκόζη | FTIR |
Σακχαρόζη | FTIR |
Αλκοολικός Βαθμός | OIV-MA-AS312-01B / FTIR |
Ανάγοντα Σάκχαρα | FTIR / OIV-MA-AS311-01A |
Στερεό Υπόλειμμα | FTIR / OIV-MA-AS2-03B |
Ενεργός Οξύτητα – pH | FTIR / OIV-MA-AS313-15 |
Ολική Ογκομετρούμενη Οξύτητα | FTIR / OIV-MA-AS313-01 |
Πτητική Οξύτητα | FTIR / OIV-MA-AS313-02 |
Τρυγικό Οξύ | FTIR |
Μηλικό Οξύ | FTIR |
Γαλακτικό Οξύ | FTIR |
Γλυκερόλη | FTIR |
Ελεύθερο Θειώδες (free SO2) | Ripper / OIV-MA-AS323-04B |
Ολικό Θειώδες (total SO2) | Ripper / OIV-MA-AS323-04B |
Μοριακό Θειώδες | Υπολογιστική |
Θολερότητα | OIV-MA-AS2-08 |
Γλυκονικό Οξύ | FTIR |
Ολικές Πολυφαινόλες | FTIR |
Σίδηρος | Φασματοφωτομετρία |
Έλεγχος Pinking | Φασματοφωτομετρία |
Έλεγχος Browning | Φασματοφωτομετρία |
Τέστ Μπετονίτη (4 δοσολογίες) / Τεστ Θέρμανσης | Θέρμανση / Θολερομετρία |
Έλεγχος Τρυγικής σταθεροποίησης | Τεστ Ψύξης |