Πακέτα αναλύσεων για επαγγελματίες οινοποιούς (Οινοποιεία)

Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας των οινοποιείων από την οινοποίηση έως και την εμφιάλωση.

Οι προσφερόμενες υπηρεσιών περιλαμβάνουν:

  • Πρωτόκολλα-σχεδιασμός οινοποίησης, προτάσεις χρήσης οινολογικών υλικών (ζυμομύκητες, βακτήρια, βοηθητικά αλκοολικής ζύμωσης, υλικά κατεργασίας-σταθεροποίησης).
  • Ενόργανος και οργανοληπτικός έλεγχος της αλκοολικής ζύμωσης από την έναρξη μέχρι και τέλος της. Προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων.
  • Παρακολούθηση των διεργασιών ωρίμανσης, σταθεροποίησης και παλαίωσης του οίνου.
  • Υπηρεσίες δημιουργίας αναμίξεων (χαρμάνια/blends) & αξιολόγησης τελικών προϊόντων.
  • Προεμφιαλωτικός έλεγχος οίνων.

Επίσης προσφέρουμε, κατά βούληση του πελάτη και χωρίς συμβουλευτική, πακέτα χημικών αναλύσεων σε οίνους, γλεύκη και γλεύκη υπό ζύμωση για τον έλεγχο της πορείας της οινοποίησης αλλά και της παλαίωσης του οίνου.

Ακολουθούν οι επιλογές χημικών αναλύσεων:

ΠΑΝΕΛΣΚΩΔΙΚΟΣΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
ΤΙΜΗ / ΔΕΙΓΜΑ
ΒΑΣΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ
(7 παράμετροι – FTIR)
ΒΓ-1 Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, pH, Ολ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα200 ml
(χωρίς πολλές οινολάσπες)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ
(15 παράμετροι
FTIR)
ΑΓ-2Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολ. Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ)200 ml
ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΝΟΥ
(6 παράμετροι FTIR)
ΒΟ-3Ειδικό Βάρος, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα200 ml
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΝΟΥ
(14 παράμετροι FTIR)
ΑΟ-4Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ200 ml
ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΙΩΔΟΥΣ/
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
(6 παράμετροι OIV Method + FTIR)
ΕΘ-5Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Πτητική Οξύτητα, Συμβουλευτική Θείωσης200 ml
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ/ΑΠΟΘΗΚΗ
(8 παράμετροι (OIV Method + FTIR)
ΕΣ-6Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Συμβουλευτική200 ml
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ/ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
(12 παράμετροι (OIV Method + FTIR)
ΕΠ-7Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό όξύ, Γλυκονικό όξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος, Γευσιγνωστική σημείωση500 ml
ΠΡΟΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
(11 παράμετροι (OIV Method + FTIR)
ΠΕ-8Έλεγχος Πρωτεϊνικής Σταθ., Έλεγχος Τρυγικής Σταθ., Έλεγχοι μελλ. θολωμάτων (PINKING/BROWNING), Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Μηλικό Οξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος750 ml

Μεμονωμένες Αναλύσεις

ΠαράμετροςΜέθοδος Ανάλυσης
Τεχνολογική Ωριμότητα ΣτεμφύλωνOIV Methods + FTIR
Αφομοιώσιμο Άζωτο (ΥΑΝ)FTIR / Δείκτης Φορμόλης
Βαθμοί Baume / BrixΠυκνομετρία / FTIR
Πυκνότητα / Ειδικό Βάρος (20 ℃)Πυκνομετρία / FTIR / OIV-MA-AS2-01B
ΦρουκτόζηFTIR
ΓλυκόζηFTIR
ΣακχαρόζηFTIR
Αλκοολικός ΒαθμόςOIV-MA-AS312-01B / FTIR
Ανάγοντα ΣάκχαραFTIR / OIV-MA-AS311-01A
Στερεό ΥπόλειμμαFTIR / OIV-MA-AS2-03B
Ενεργός Οξύτητα – pHFTIR / OIV-MA-AS313-15
Ολική Ογκομετρούμενη ΟξύτηταFTIR / OIV-MA-AS313-01
Πτητική ΟξύτηταFTIR / OIV-MA-AS313-02
Τρυγικό ΟξύFTIR
Μηλικό ΟξύFTIR
Γαλακτικό ΟξύFTIR
ΓλυκερόληFTIR
Ελεύθερο Θειώδες (free SO2)Ripper / OIV-MA-AS323-04B
Ολικό Θειώδες (total SO2)Ripper / OIV-MA-AS323-04B
Μοριακό ΘειώδεςΥπολογιστική
ΘολερότηταOIV-MA-AS2-08
Γλυκονικό ΟξύFTIR
Ολικές ΠολυφαινόλεςFTIR
ΣίδηροςΦασματοφωτομετρία
Έλεγχος PinkingΦασματοφωτομετρία
Έλεγχος BrowningΦασματοφωτομετρία
Τέστ Μπετονίτη (4 δοσολογίες) / Τεστ ΘέρμανσηςΘέρμανση / Θολερομετρία
Έλεγχος Τρυγικής σταθεροποίησηςΤεστ Ψύξης

Κατεβάστε ΕΔΩ και συμπληρώστε το φύλλο παραγγελίας χημικών αναλύσεων που θα πρέπει να συνοδεύει τα δείγματά σας

ΠΑΚΕΤΑ-ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ-ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-2021-ENOLOGY-LAB

RSS
Follow by Email