Πακέτα οινολογικών αναλύσεων για επαγγελματίες οινοποιούς (Οινοποιεία)

Υπηρεσίες οινολόγου

Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας των οινοποιείων από την οινοποίηση έως και την εμφιάλωση. Οι προσφερόμενες υπηρεσιών περιλαμβάνουν:

  • Πρωτόκολλα-σχεδιασμός οινοποίησης, προτάσεις χρήσης οινολογικών υλικών (ζυμομύκητες, βακτήρια, βοηθητικά αλκοολικής ζύμωσης, υλικά κατεργασίας-σταθεροποίησης).
  • Ενόργανος και οργανοληπτικός έλεγχος της αλκοολικής ζύμωσης από την έναρξη μέχρι και τέλος της. Προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων.
  • Παρακολούθηση των διεργασιών ωρίμανσης, σταθεροποίησης και παλαίωσης του οίνου.
  • Υπηρεσίες δημιουργίας αναμίξεων (χαρμάνια/blends) & αξιολόγησης τελικών προϊόντων.
  • Προεμφιαλωτικός έλεγχος οίνων.
  • Αρχείο εργαστηριακών εξετάσεων (πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων)

Επίσης προσφέρουμε, κατά βούληση του πελάτη και χωρίς συμβουλευτική, πακέτα χημικών αναλύσεων σε οίνους, γλεύκη και γλεύκη υπό ζύμωση για τον έλεγχο της πορείας της οινοποίησης αλλά και της παλαίωσης του οίνου.

 

Ακολουθούν οι επιλογές χημικών – οινολογικών αναλύσεων:

 

ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΛΑΧ.
ΑΠΑΙΤ.
ΟΓΚΟΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ (*)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ (FTIR) Baume/Ειδ. Βάρος, Δυναμ. Αλκοολικός Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολικά Σάκχαρα, pH, Ολική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ), Δείκτες ωριμότητας 200 mL

ή

750 γρ. σταφύλια

12-24 ώρες
ΒΑΣΙΚΟ
ΓΛΕΥΚΟΥΣ
(FTIR) Baume, Αιθανόλη, Δυν. Αλκ. Τίτλος, pH, Ολ. Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα 200 mL 12-24 ώρες
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ
ΓΛΕΥΚΟΥΣ
(FTIR) Baume, Αιθανόλη, Δυναμ. Αλκοολικός Τίτλος, Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Ολικά Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Αφομοιώσιμο Αζωτο (ΥΑΝ) 200 mL 12-24 ώρες
ΒΑΣΙΚΟ
ΟΙΝΟΥ
(FTIR) Ειδικό Βάρος Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα 200 mL 12-24 ώρες
ΒΑΣΙΚΟ ΟΙΝΟΥ
& ΘΕΙΩΔΗ
(FTIR + Ιωδιομετρία) Ειδικό Βάρος Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Τρυγικό Οξύ, Πτητική Οξύτητα, Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες 200 mL 12-24 ώρες
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ
ΟΙΝΟΥ
(FTIR) Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ 200 mL 12-24 ώρες
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΙΝΟΥ
& ΘΕΙΩΔΗ
(FTIR + Ιωδιομετρία) Ειδικό Βάρος, Γλυκόζη, Φρουκτόζη, Ανάγοντα Σάκχαρα, Στερεό Υπόλειμμα, Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Πτητική Οξύτητα, Γλυκερόλη, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Γλυκονικό Οξύ, Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες 200 mL 12-24 ώρες
ΘΕΙΩΔΗ (Ιωδιομετρία)  Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες 200 mL 12-24 ώρες
ΕΛΕΓΧΟΣ
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
(OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, Αιθανόλη, pH, Πτητική Οξύτητα, Συμβουλευτική Θείωσης 200 mL 12-24 ώρες
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ 200 mL 12-24 ώρες
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
(OIV Method + FTIR) Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Τρυγικό Οξύ, Μηλικό Οξύ, Γαλακτικό όξύ, Γλυκονικό όξύ, Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος, Γευσιγνωστική σημείωση 500 mL 24- 48 ώρες
ΠΡΟΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΟΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ
(OIV Method + FTIR) Έλεγχος Πρωτεϊνικής Σταθεροποίησης, Έλεγχος Τρυγικής Σταθερότητας, Έλεγχοι Οξειδωτικής Σταθερότητας (PINKING/BROWNING), Ελεύθερο Θειώδες, Ολικό Θειώδες, Μοριακό Θειώδες, pH, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, Μηλικό Οξύ,  Ανάγοντα Σάκχαρα, Αλκοολικός Τίτλος 750 mL 72-96 ώρες
ΔΟΚΙΜΗ ΚΟΛΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Τεστ Μπετονίτη (4 Δοσολογίες) 750 mL 24-48 ώρες
ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
(UV-Vis) Έλεγχος Οξειδωτικής Σταθερότητας (PINKING/BROWNING) 500 mL 72-96 ώρες
ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΗ
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
(Τεστ Θέρμανσης) Έλεγχος Πρωτεϊνικής σταθεροποίησης 200 mL 12-24 ώρες
ΤΡΥΓΙΚΗ
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
 (Τεστ Ψύξης) Έλεγχος Τρυγικής σταθεροποίησης 500 mL 72-96 ώρες
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΖΗΜΑΤΟΣ Μικροσκοπική – Φυσικοχημική εξέταση 750 mL 24-48 ώρες
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ (OIV Method + FTIR) Ενεργειακό – διατροφικό περιεχόμενο: Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL) 200 mL 12-24 ώρες
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ EU 2117/2021 Χημική ανάλυση του οίνου (Αλκοολικός Τίτλος, Ολική Οξύτητα, pH, Ολικό Θειώδες, Στερεό Υπόλειμμα, Ανάγοντα σάκχαρα)

Ενεργειακό – διατροφικό περιεχόμενο: Θερμιδική – Ενεργειακή αξία (kJ/100 ml & kcal/100 ml), Υδατάνθρακες (g/100mL), Υπολειμματικά Σάκχαρα (g/100mL)

Δημιουργία της διατροφικής δήλωσης

Λίστα συστατικών

Δημοσίευση της ηλεκτρονικής ετικέτας & παροχή QR-CODE

1 φιάλη 750 ml 48 ώρες
* Χρόνος επίδοσης από την ωρα παραλαβής δειγμάτων στην έδρα μας

 

 

Κατεβάστε ΕΔΩ και συμπληρώστε το φύλλο παραγγελίας χημικών αναλύσεων που θα πρέπει να συνοδεύει τα δείγματά σας

 

Αγορές υπηρεσιών online

 

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ (Metabisulphite /Μεταδιθειώδες Κάλιο) | ΖΥΜΕΣ & ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ | ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΑΡΕΛΙΩΝ - ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ - ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

0001
0,01 €
Σε στοκ
1
Λεπτομέρειες Προϊόντος
enologylab.gr: enologylab.gr

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΙΚΟ ΓΛΕΥΚΟΥΣ (Metabisulphite /Μεταδιθειώδες Κάλιο)

Προστίθεται στο μούστο πριν ξεκινήσει η ζύμωση. Είναι απαραίτητο να το προμηθευτείτε πριν τον τρύγο για να το έχετε κατά την γλευκοποίηση (παραγωγή του μούστου) διότι δεν πρέπει να προστεθεί μετά την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης.

Το παραλαμβάνετε ζυγισμένο έτοιμο για χρήση ανάλογα με την ποσότητα του μούστου που θα επιλέξετε καθώς και με ένα φυλλάδιο με πληροφορίες.

Παρουσιάζει αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αντιοξειδασική δράση όταν προστίθεται στο μούστο και εν συνεχεία στον οίνο.

Λειτουργεί ώς εξής:

1,Προστατεύει το γλεύκος και τον σταφυλοπολτό από τις οξειδώσεις ( αντιοξειδωτική δράση) και από τη δράση ανεπιθύμητων μικροοργανισμών που αλλοιώνουν τον οίνο.

2. Δρα επιλεκτικά στα βακτήρια του κρασιού αναστέλλοντας τη δράση τους, χωρίς να παρεμποδίζει τη δράση του σακχαρομύκητα, εξασφαλίζοντας έτσι πιο ασφαλή αλκοολική ζύμωση.

3, σταθεροποιεί το χρώμα στα λευκά σε κιτρινοπράσινες αποχρώσεις, και ενισχύει την εκχύλιση χρώματος στα κόκκινα.



ΖΥΜΕΣ & ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το πακέτο περιλαμβάνει ζυμομύκητες και βοηθητικά οινοποίησης.

Η χρήση επιλεγμένων ζυμών μας εξασφαλίζει ότι θα παραχθεί οίνος χωρίς τα προβλήματα που συνήθως παρατηρούνται σε χωρικές και βιομηχανικές μη ελεγχόμενες οινοποιήσεις.

Προστίθενται στο μούστο πριν ξεκινήσει η ζύμωση.

Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει ο μούστος αφού θειωθεί (π.χ. με προσθήκη διθειώδους καλίου - μεταμπισουλφιτ) να απολασπωθεί στατικά* και εν συνεχεία στον διαυγασμένο μούστο να προστεθούν οι σακχαρομύκητες.

Είναι απαραίτητο να τα προμηθευτείτε πριν τον τρύγο για να τα έχετε κατά την γλευκοποίηση (παραγωγή του μούστου) διότι δεν πρέπει να προστεθούν μετά την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης.

Τα παραλαμβάνετε ζυγισμένα έτοιμο για χρήση ανάλογα με την ποσότητα του μούστου που θα επιλέξετε καθώς και με ένα φυλλάδιο με πληροφορίες.



ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΑΡΕΛΙΩΝ - ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ - ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

Προϊόν μελετημένο για το καθαρισμό την απολύμανση και την απόσμηση στις δεξαμενές και στα βαρέλια. Έχει μορφή λεπτής λευκής σκόνης που διαλύεται γρήγορα στο νερό.

Καταστρέφει όλους τους μικροοργανισμούς που μπορούν να δημιουργούν προβλήματα στο κρασί.

Ακολουθώντας τις σωστές οδηγίες δεν έχει καμία επίδραση στον οίνο , στην παλαίωση του και στη μηλογαλακτική ζύμωση του.

Eίναι αποσμητικό, επειδή καταστρέφει τους σπόρους, που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των μούχλας.

Δεν περιέχει χλώριο.

Διατίθεται σε ποσότητες των 100, 250, 400 γραμμαρίων τα οποία θα πρέπει να διαλυθούν αντίστοιχα σε 5, 12 και 20 λίτρα νερού ώστε να προκύψει διάλυμα 2% για χρήση.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ :

Α) Απολύμανση , καθαρισμός των βαρελιών , των δεξαμενών , των σωληνώσεων, των αντλιών, και των άλλων εγκαταστάσεων:

Συμπύκνωση του διαλύματος : 2% COSA

Ετοιμασία σε ζεστό νερό.

Τρόπος εφαρμογής : μούλιασμα, ψεκασμό ή με ανακύκλωση

Χρόνος εφαρμογής: 15 λεπτά έως 2 ώρες

Θερμοκρασία κατά την κατεργασία του περιβάλλοντος 30°C

B) Απολύμανση καθαρισμός των πιεστηρίων, των στραγγιστηριών:

Συμπύκνωση του διαλύματος : 10 έως 30% COSA

Ετοιμασία σε ζεστό νερό.

Τρόπος εφαρμογής : μούλιασμα, ψεκασμό ή με ανακύκλωση

Χρόνος εφαρμογής: 15 λεπτά

Αποθηκεύστε αυτό το προϊόν για αργότερα