
Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές γίνεται με το…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Χωρική/Ερασιτεχνική Οινοποίηση
Διαβάστε σχετικά με το κρασί…
Στοχεύετε να ζήσετε περισσότερο από τα 90; Η μέτρια κατανάλωση οίνου θα μπορούσε να βοηθήσει
Το να γιορτάσει κανείς τα 90α γενέθλια σίγουρα αποτελεί ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα.Μια ομάδα ερευνητών από…
Η τεχνική της οσφρητικής εκτίμησης του κρασιού και τα χαρακτηριστικά της μύτης του κρασιού που αναζητούμε
Σερβίροντας το κρασί στο ένα τρίτο περίπου της χωρητικότητας του ποτηριού, ένα αέριο στρώμα σχηματίζεται…
Ο φωτισμός του χώρου αλλάζει τη γεύση στο κρασί
O φωτισμός ενός χώρου επιδρά στη γεύση αλλά και στη διάθεσή μας να πληρώσουμε μία…
Οι μικροοργανισμοί στη φάση της οινοποίησης.
Saccharomyces cerevisiae Η αλληλουχία εμφάνισης των ζυμομυκήτων στην οινοποίηση επηρεάζεται κυρίως από τους εξής παράγοντες….
Τα αρώματα των κρασιών. Οι κατηγορίες των αρωμάτων
Όταν ένας γευσιγνώστης έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με ένα ποτήρι κρασί, συνηθίζεται να…
Καλύτερη φυσική κατάσταση για όσους πίνουν λίγο κρασί στα 45
Λίγο κρασί μέρα παρά μέρα μπορεί να βελτιώνει την φυσική κατάσταση στην μέση και στην…
Η λίπανση της αμπέλου. Τι πρέπει να προσέξει ο αμπελουργός
Η λίπανση αποτελεί σημαντικό μέρος της φροντίδας της αμπέλου και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την…
Οδηγιες & συμβουλες οινοποιησης για αρχαριους
Το κρασί μειώνει την φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων
Νέα Υόρκη: Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης δείχνει ότι οι γυναίκες που…
Πορεία Οινοποίησης
Η πρώτη ύλη Εν αρχή ήν το σταφύλι. Οι ρώγες του περιέχουν σάκχαρα, που θα…