Οινολογικό Εργαστήριο – Χημείο – Χημικές αναλύσεις
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Για ποιο λόγο υπάρχει κενός χώρος μέσα σ΄ ένα μπουκάλι κρασιού;
Αν προσέξατε, θα διαπιστώσατε ότι υπάρχει κενός χώρος σε όλα τα είδη κουτιών-συσκευασιών, από τις…
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΣΤΟ ΓΛEYKOΣ
Τα σάκχαρα είναι το σημαντικότερο συστατικό του γλεύκους, καθώς η περιεκτικότητά του σε αυτά καθορίζει…
Πακέτα χημικων αναλύσεων για κρασί και μούστο
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη…
Ο φωτισμός του χώρου αλλάζει τη γεύση στο κρασί
O φωτισμός ενός χώρου επιδρά στη γεύση αλλά και στη διάθεσή μας να πληρώσουμε μία…
Πονοκεφαλος απο το κρασι. Τι τον προκαλει και πως θα τον αποφυγετε
Κρασί και πονοκέφαλος. Τι είναι εκείνο που προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους έναν έντονο πονοκέφαλο μετά…
Στοχεύετε να ζήσετε περισσότερο από τα 90; Η μέτρια κατανάλωση οίνου θα μπορούσε να βοηθήσει
Το να γιορτάσει κανείς τα 90α γενέθλια σίγουρα αποτελεί ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα.Μια ομάδα ερευνητών από…
Πρώιμος θα είναι ο φετινός τρύγος των σταφυλιών στην Λαυρεωτική, λόγω καιρικών συνθηκών
Αν και ο Σεπτέμβρης αποτελεί κατά παράδοση τον μήνα έναρξης του τρυγητού στην περιοχή της…
Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βάζει τέλος στο μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά
Τέλος στον μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν μικροί παραγωγοί…
Το λευκό κρασί είναι εξίσου σημαντικό για την καρδιά με το κόκκινο
Όσοι προτιμούν το άσπρο κρασί και μέχρι σήμερα ακούν μόνο για τις ωφέλειες του κόκκινου…
Η πτητική οξύτητα στο κρασί. Η προέλευσή της και ο προσδιορισμός
Η πτητική οξύτητα αναφέρεται στα αποστάξιμα οξέα ατμού παρόντα στο κρασί, το πρώτιστα οξικό οξύ…