
Εργαστήριο οινολογικών αναλύσεων γλεύκους & οίνου
Η διενέργεια οινολογικών – χημικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής…
Πακέτα αναλύσεων
Επαγγελματίες – Οινοποιεία Ερασιτέχνες – Χωρική Οινοποίηση Αναλύσεις για επαγγελματίες οινοποιούς Υπηρεσίες οινολόγου Αναλαμβάνουμε την επιστημονική υποστήριξη για…
Δειγματοληψια / Παραλαβη δειγματων
Οδηγίες για μια σωστή δειγματοληψία Για το κρασί ή το γλεύκος, η δειγματοληψία από βαρέλια ή δεξαμενές γίνεται με το…
Επεξηγηση χημικων μετρησεων
Στο εργαστήριο διενεργούνται μια σειρά χημικών μετρήσεων για το μούστο και το κρασί σας: Σάκχαρα Πυκνότητα, Ειδικό Βάρος Βαθμοί Baume,…
Συχνες ερωτησεις στον οινολογο (F.A.Q.)
Πότε επισκέπτομαι τον οινολόγο; Στο οινολογικό εργαστήριο διενεργούνται δυο σειρές χημικών αναλύσεων. Η πρώτη σειρά αναλύσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παραγωγή του…
Επικοινωνια – Χαρτης
Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνιας με το οινολογικο εργαστηριο και η διεύθυνση αποστολής των δειγμάτων. Για την αποστολή των δειγμάτων σας…
Χημικές αναλύσεις σε κρασί & μούστο – Οινολογικό εργαστήριο
Αγορές υπηρεσιών
Διαβάστε σχετικά με το κρασί…
Ο τρυγος στα Μεσογεια μιας αλλης εποχης, με τους πατηταδες, τις στροφυλιες και τις σουστες με τα κοφινια
Το συνεταιριστικό οινοποιείο (παρακράτημα) του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Κερατέας τη δεκαετία 1950 «Λίγες ημέρες πριν από…
Ποικιλίες Σταφυλιών
ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣΑΣΥΡΤΙΚΟΠολυδυναμική ποικιλία από τις πιο αξιόλογες της Μεσογείου. Λίκνο της η Σαντορίνη. Δίνει…
«Παράθυρα κρασιού»: Η μεσαιωνική παράδοση που επέστρεψε στην Ιταλία λόγω κορονοϊού
Μια παράδοση που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα αναβιώνει στην Φλωρεντία λόγω κορονοϊού. Καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας…
Έκθεση Οινόραμα: 11 με 13 Μαρτίου 2017 στο Ζάππειο Μέγαρο
Ένας κλάδος που δείχνει να αντιστέκεται στην κρίση είναι το κρασί. Νέοι χώροι εστίασης (στους…
Σχηματισμός θειώδη ανυδρίτη από τις ζύμες
Ορισμένα είδη ζυμών κατά τη διάρκεια της ζύμωσης με τη δράση τους προκαλούν την παραγωγή…
Η μουσική επηρεάζει τη γεύση του κρασιού
Έρευνα που έγινε από το Heriot Watt Universit αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της μουσικής…
Μοσχάτο Αμβούργου (Τυρνάβου) – Ερυθρή γηγενής ποικιλία σταφυλιού
Μοναδικό ανάμεσα στα διάφορα είδη του μοσχάτου, το μοσχάτο Αμβούργου ξεχωρίζει από τις ερυθρωπές ρώγες…
Οπτική εκτίμηση του κρασιού. Τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε.
Στα μάτια ενός έμπειρου δοκιμαστή η όψη του κρασιού και τα επιμέρους στοιχεία της δίνουν…
Καθορισμός των ειδικών όρων για τη λειτουργία των εμφιαλωτηρίων των αμπελοοινικών προϊόντων
Υπουργική Απόφαση 5042/116548/2015 – ΦΕΚ 2323/Β/27-10-2015 Άρθρο 1ΣκοπόςΜε την παρούσα απόφαση καθορίζονται οι ειδικοί όροι…