Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους

Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.

Από τα πρώτα κιόλας στάδια επιβάλλεται η λεπτομερής παρακολούθηση του οίνου από υπεύθυνο οινολογικό εργαστήριο. Ο ρόλος μας εδώ είναι πολύ σημαντικός.

Στο ENOLOGY LAB διενεργούνται όλες οι απαραίτητες οινολογικές αναλύσεις σε γλεύκη (μούστους) και οίνους.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
Προσδιορισμός σακχάρωνBaume
Ειδικό βάροςg/ml, SG
Αλκοολικός τίτλος/Aιθανόλη%vol, g/L
Στερεό Υπόλειμμαg/L
Φρουκτόζηg/L
Γλυκόζηg/L
Γλυκόζη + Φρουκτόζηg/L
Γλυκονικό Οξύg/L
Γλυκερόληg/L
Γαλακτικό οξύg/L
Μηλικό οξύg/L
pH (Ενεργός οξύτητα)κλίμακα pH
Ανάγοντα σάκχαραg/L
Σακχαρόζηg/L
Τρυγικό οξύ`g/L
Ολική οξύτηταg/L (εκφρασμένη σε τρυγ. Οξύ)
Ολικές Πολυφαινόλεςg/L
Ολικά Σάκχαραg/L
Διορθωμένη πτητική οξύτηταg/L (εκφρασμένη σε οξικό οξύ)
Αφομοιώσιμο Άζωτο (ΥΑΝ)mg/L [N], mg/L [NH3]
Ολικό θειώδεςmg/L
Ελεύθερο θειώδεςmg/L
Σίδηροςmg/L
Χαλκόςmg/L
ΘολερότηταΝTU
Προσδιορισμός βέλτιστης τεχνολογικής ωριμότητας
Οξειδωτικός έλεγχος 
Έλεγχος πρωτεϊνικής σταθερότητας
Έλεγχος τρυγικής σταθερότητας
Έλεγχος χρωματικής σταθερότητας
Έλεγχοι μελλοντικών θολωμάτων 
Μικροβιολογική εξέταση
Αναλύσεις προσδιορισμού Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων σε οίνο (376 δραστικές ουσίες)
Προσδιορισμός βαρέων μετάλλων σε οίνο (Pb, Cd, Cr, Ni, Co, Αs, Hg)
Ανάλυση για ωχρατοξίνη (Ochratoxin A) – Μέθοδος UPLC-MS-MS

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ OINOΠΑΡΑΓΩΓΟ

Το ENOLOGY LAB αναλαμβάνει :

  • να προσφέρει πακέτα χημικών αναλύσεων σε οίνους, γλεύκη και γλεύκη υπό ζύμωση για τον έλεγχο της πορείας της οινοποίησης αλλά και της παλαίωσης του οίνου,
  • συμβουλευτική και έλεγχο της οινοποίησης καθώς και τον έλεγχο του τελικού προϊόντος για επαγγελματίες οινοπαραγωγούς – οινοποιεία,
  • την διεξαγωγή εξειδικευμένων αναλύσεων για λογαριασμό οινοποιείων

Δείτε τα σχετικά πακέτα αναλύσεων εδώ.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ OINOΠΑΡΑΓΩΓΟ

Το ENOLOGY LAB βρίσκεται δίπλα στον ερασιτέχνη οινοπαραγωγό από τη στιγμή του τρύγου μέχρι τη στιγμή της εμφιάλωσης.

Πριν τον τρύγο μετράμε τα ζάχαρα, την οξύτητα & το pH της σταφυλής και επιλέγουμε τη κατάλληλη στιγμή του τρύγου.

Με το σπάσιμο των σταφυλιών γίνεται εξέταση της ποιότητας του σταφυλιού & προσθέτουμε την κατάλληλη ποσότητα metabisulfite.

Με την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης μετράμε αρκετές παραμέτρους όπως π.χ. τα baume του γλεύκους, το pH, την ολική οξύτητα. Προτείνεται η προσθήκη του κατάλληλου ζυμομύκητα, τροφής ζυμομύκητα & ένζυμα.

Για την ερυθρή οινοποίηση προσδιορίζεται ο χρόνος παραμονής με τα στέμφυλα.

Στο τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ελέγχεται η εξάντληση των σακχάρων και καθορίζεται το τέλος της ζύμωσης.

Μετράμε εκ νέου το pH, την ολική και πτητική οξύτητα, την αλκοόλη, το ολικό και ελεύθερο SO2 και διάφορες άλλες κρίσιμες παραμέτρους.

Προβαίνουμε στις απαραίτητες διορθώσεις με την παροχή οινολογικών ουσιών.

Δίνονται συμβουλές για την αποθήκευση είτε σε ξύλινα βαρέλια είτε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και τη διαύγαση του οίνου.

Πριν την εμφιάλωση ελέγχουμε το ολικό και ελεύθερο SO2, την πτητική οξύτητα & στους λευκούς οίνους το πρωτεϊνικό θόλωμα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ



ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΕΔΑΦΟΥΣ, ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ.


Σε συνεργασία με εγκεκριμένο εργαστήριο που λειτουργεί σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO 17025, διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), προσφέρουμε πακέτα

RSS
Follow by Email