Υπηρεσίες / Αναλύσεις οίνου & γλεύκους

Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να δημιουργήσει ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.

Από τα πρώτα κιόλας στάδια επιβάλλεται η λεπτομερής παρακολούθηση του οίνου από υπεύθυνο οινολογικό εργαστήριο. Ο ρόλος μας εδώ είναι πολύ σημαντικός.

Στο ENOLOGY LAB διενεργούνται όλες οι απαραίτητες οινολογικές αναλύσεις σε γλεύκη (μούστους) και οίνους.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ
Προσδιορισμός σακχάρωνBaumeFTIR / OIV-MA-AS2-01B
Ειδικό βάροςg/ml, SGFTIR / OIV-MA-AS2-01B
Αλκοολικός τίτλος/Aιθανόλη%vol, g/LFTIR / OIV-MA-AS312-01B
Στερεό Υπόλειμμαg/LFTIR
Φρουκτόζηg/LFTIR
Γλυκόζηg/LFTIR
Γλυκόζη + Φρουκτόζηg/LFTIR
Γλυκονικό Οξύg/LFTIR
Γλυκερόληg/LFTIR
Γαλακτικό οξύg/LFTIR
Μηλικό οξύg/LFTIR
pH (Ενεργός οξύτητα)κλίμακα pHFTIR / OIV-MA-AS313-15 
Ανάγοντα σάκχαραg/LFTIR / OIV-MA-AS311-01A
Σακχαρόζηg/LFTIR
Τρυγικό οξύ`g/LFTIR
Ολική οξύτηταg/L (εκφρασμένη σε τρυγ. Οξύ)FTIR / OIV-MA-AS313-01
Ολικές Πολυφαινόλεςg/LFTIR
Ολικά Σάκχαραg/LFTIR
Διορθωμένη πτητική οξύτηταg/L (εκφρασμένη σε οξικό οξύ)FTIR / OIV-MA-AS313-02
Αφομοιώσιμο Άζωτο (ΥΑΝ)mg/L [N], mg/L [NH3]FTIR
Ολικό θειώδεςmg/LRipper
Ελεύθερο θειώδεςmg/LRipper
Σίδηροςmg/LΦωτομετρία
Χαλκόςmg/LΦωτομετρία
ΘολερότηταΝTUΦωτομετρία
Προσδιορισμός βέλτιστης τεχνολογικής ωριμότηταςFTIR & OIV Methods
Οξειδωτικός έλεγχος
Έλεγχος πρωτεϊνικής σταθερότητας
Έλεγχος τρυγικής σταθερότητας
Έλεγχος χρωματικής σταθερότητας
Έλεγχοι μελλοντικών θολωμάτων
Μικροβιολογική εξέταση
Αναλύσεις προσδιορισμού Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων σε οίνο (376 δραστικές ουσίες)
Προσδιορισμός βαρέων μετάλλων σε οίνο (Pb, Cd, Cr, Ni, Co, Αs, Hg)
Ανάλυση για ωχρατοξίνη (Ochratoxin A) – Μέθοδος UPLC-MS-MS

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ OINOΠΑΡΑΓΩΓΟ

Το ENOLOGY LAB αναλαμβάνει :

  • να προσφέρει πακέτα χημικών αναλύσεων σε οίνους, γλεύκη και γλεύκη υπό ζύμωση για τον έλεγχο της πορείας της οινοποίησης αλλά και της παλαίωσης του οίνου,
  • συμβουλευτική και έλεγχο της οινοποίησης καθώς και τον έλεγχο του τελικού προϊόντος για επαγγελματίες οινοπαραγωγούς – οινοποιεία,
  • την διεξαγωγή εξειδικευμένων αναλύσεων για λογαριασμό οινοποιείων

Δείτε τα σχετικά πακέτα αναλύσεων εδώ.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ OINOΠΑΡΑΓΩΓΟ

Το ENOLOGY LAB βρίσκεται δίπλα στον ερασιτέχνη οινοπαραγωγό από τη στιγμή του τρύγου μέχρι τη στιγμή της εμφιάλωσης.

Πριν τον τρύγο μετράμε τα ζάχαρα, την οξύτητα & το pH της σταφυλής και επιλέγουμε τη κατάλληλη στιγμή του τρύγου.

Με το σπάσιμο των σταφυλιών γίνεται εξέταση της ποιότητας του σταφυλιού & προσθέτουμε την κατάλληλη ποσότητα metabisulfite.

Με την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης μετράμε αρκετές παραμέτρους όπως π.χ. τα baume του γλεύκους, το pH, την ολική οξύτητα. Προτείνεται η προσθήκη του κατάλληλου ζυμομύκητα, τροφής ζυμομύκητα & ένζυμα.

Για την ερυθρή οινοποίηση προσδιορίζεται ο χρόνος παραμονής με τα στέμφυλα.

Στο τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ελέγχεται η εξάντληση των σακχάρων και καθορίζεται το τέλος της ζύμωσης.

Μετράμε εκ νέου το pH, την ολική και πτητική οξύτητα, την αλκοόλη, το ολικό και ελεύθερο SO2 και διάφορες άλλες κρίσιμες παραμέτρους.

Προβαίνουμε στις απαραίτητες διορθώσεις με την παροχή οινολογικών ουσιών.

Δίνονται συμβουλές για την αποθήκευση είτε σε ξύλινα βαρέλια είτε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και τη διαύγαση του οίνου.

Πριν την εμφιάλωση ελέγχουμε το ολικό και ελεύθερο SO2, την πτητική οξύτητα & στους λευκούς οίνους το πρωτεϊνικό θόλωμα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ



ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΕΔΑΦΟΥΣ, ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ.


Σε συνεργασία με εγκεκριμένο εργαστήριο που λειτουργεί σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO 17025, διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), προσφέρουμε πακέτα

RSS
Follow by Email